Sunday, July 5, 2009

aku kaget...~


*bukan kasut sebenar*


Yer..aku ade mentioned to reduce the narcissism nature of the blog..
But I can't help it..

Nak citer gak...

So I had futsal games on Sunday and on Saturday morning my housemate was complaining and whining how my old pair of shoe looks like nothing but an old piece of junk..

Siap cakap sambil wat muke keji die..'cube sok time main futsal fairuz sepak tapak tercabut..malu nyer..'

'Fine2..let's get me a new pair of sport shoe'..aku berkata padanya (seb baik gak gaji da masuk time tu)..

Smpai kat kedai..I fell in love with a pair of Nike sport shoe..

Pastu ader la mamat salesguy ni entertain (chumel gak la *muke gatal*)..

'Pakai kasut saiz ape' die tanye..

'Ermm biase 4 @ 5' aku jawab..

Die pun g amik tp size 4 1/2..Then he let me try the pair...

'Amcm? Ok x?' die tanye.

'Ok jer..tp cm ader ruang lagi la'..

My housemates was sitting next to me observing and absorbing the whole scene..

Pastu mamat tu mengeluarkan statement of the year...

'Takper dik..biase kalo umur 15@16 tahun cm adik..kaki leh membesar lagi..ader ruang tu elok la'

Aku nganga..housmates aku da gelak golek2 la ape lagi..

Salah sorang housemate aku pun x leh blah mengeluarkan statement of the year die gak..die ckp ngan salesguy tu sambil menuding jari ke arah ku..

'dik, budak ni same umur ngan TV3'..

Budak tu nyer turn plak tepinga2 tengok aku x berkelip..

Pastu die pun berkata..'oooo, kire awet muda la ni'

lahanat..nak cover la tu...ntah2 dalam ati nak cakap aku bantut..

Goodness...I get that all the time..

Sometimes I wonder..konpius gak..whether to take it as a compliment ke x...

aku bantut....ish3..

*chewing gum with a frown on my forehead*

10 comments:

  1. ohhh boy...
    he had the nerve by saying that 'statement of the year' kan.

    but he did compliment u back by that 'awet muda' thingy,heheheh.

    maybe dia terlalu muda untuk menilai.cewah!hehe

    tp aku pun susah gak bila nak cari kasut,lawa2 tapi xdak size.cis!

    ReplyDelete
  2. zali~
    tu la pasal..
    how cud he...
    kak maria n iela gelak cm haram..
    seb baik pandai cover..
    kalo x..aku haram x beli kasut tu..
    hmm, dtg x kenduri pok ya nnti??

    ReplyDelete
  3. hahahahaha.. aku pon nk gelak guling-guling gk nih..takpa, aku pon slalu mngalami masalah di atas.. perkara biasa.sekian :)

    ReplyDelete
  4. Mclalala~
    mmg..kdg2 lali..
    tp kdg2 suke..
    tp kdg2 x tau itu pujian atau perli..
    muahahaha..

    ReplyDelete
  5. Kekekeke.
    Ok la tuh.
    Kalo aku, I'll take it as a compliment.
    Think positive aje la.
    Yg aku ni, umur 20 dulu, org ckp umur 25.
    Compliment ke apa tu?
    Haih...

    ReplyDelete
  6. timah~
    hehehehe..
    lawak kan..
    pdhal da tue..

    knowlee~
    hahahaha..
    ok la tu..
    i think i'll take it as a compliment too..
    tp agak2 la kn..nk kuar sttment dulu tu, tny la aku kak ke,adik ke..
    hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Rabun ke apa mamat tu~ ade ke budak darjah 5 dia cakap dah 16thn?? isk2~

    ReplyDelete
  8. hahahahhahahahahahahahaha (i'm sorry babe)

    ReplyDelete
  9. lutfi and jas~
    sungguh ampeh kamu berdua..
    hahahahaha..

    ReplyDelete